Η ιστορία μας

byzantino

Η Byzantino Jewelry ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1987. Οι δύο ιδιοκτήτες, ο Κώστας και ο Μπάμπης αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να δείξουν στον κόσμο την τεχνογνωσία και το ταλέντο τους, αλλά κυρίως την αγάπη τους για αυτά τα αρχαία κοσμήματα που θαυμάζουν σε βιβλία και μουσεία. Αυτή η αγάπη για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και ιδιαίτερα ο τρόπος που εκπροσωπούνταν από κοσμήματα, τους ώθησε να αρχίσουν να δημιουργούν αναπαραγωγές αρχαίων ελληνικών κοσμημάτων. Έτσι ανακάλυψαν το ταλέντο και το πάθος των αρχαίων δασκάλων που δημιούργησαν αξιοθαύμαστα αντικείμενα τέχνης αξεπέραστα μέχρι σήμερα.

Μαζί με την εμπειρία και τις εμπνεύσεις τους από διάφορες πηγές, πιστεύοντας ότι τα κοσμήματα δεν πρέπει απλώς να τα κατέχουν οι θαυμαστές τους αλλά και να τα φορούν και να τα απολαμβάνουν, ο Κώστας και ο Μπάμπης άρχισαν να δημιουργούν νέα κομμάτια προσαρμοζόμενοι στις απαιτήσεις της μόδας αλλά πάντα φιλοτεχνημένο με τις παραδοσιακές τεχνικές και δείχνοντας τον ίδιο σεβασμό και πάθος για την τέχνη εκεί.Από το 1987 το Κοσμήματα «BYZANTINO» βρίσκεται στην Πλάκα επί της οδού Αδριανού 120.

Η Πλάκα είναι η παλιά γειτονιά της Αθήνας ακριβώς κάτω από τον Παρθενώνα. Αν και εμπνεόμενοι από αρχαία έργα, το πάθος για την τέχνη του κοσμήματος δεν μπορούσε να περιοριστεί σε ένα μόνο είδος και γι’ αυτό το λόγο το 2002, ο Κώστας και ο Μπάμπης δημιουργούν έναν χώρο όπου κοσμήματα από το παρελθόν αλλά και μοντέρνα θα μπορούσαν να παρουσιαστούν ταυτόχρονα. Κάτι σαν ένα σύγχρονο και αρχαίο μουσείο τέχνης όπου όλοι μπορούν να δουν τη διαχρονική πρόοδο των κοσμημάτων.

Καλάθι αγορών
Μετάβαση στο περιεχόμενο